2020 Barbaresco Serre dei Roveri
Om vinen
Hvis Barolo er kongen, er Barbaresco dronningen. Og man kan ikke benægte slægtskabet mellem Nebbiolo-druens to hovedstæder. Selvom Barbaresco ligger en smule lavere end Barolo og har lidt højere gennemsnitstemperaturer, vil mange ærlige blindsmagere kunne bekræfte, at man sjældent smager den marginalt mere modne frugt. Dog vil flere indrømme, at Barbaresco kan være mere tilgængelig og en fornøjelse tidligere end Barolo.
Hos Serre dei Roveri er fokus på netop dét - at deres Barbaresco skal være en stor fornøjelse. Derfor blander man druer fra Barbarescos fire kommuner - Barbaresco, Neive, Treiso og San Rocco Seno d'Elvio, og lader mosten gære i ståltank under kontrollerede temperaturer og macererer med skallerne i 12 dage. Tidligere lod man most og skaller ligge sammen i længere tid, men Serre dei Roveri ønsker at lave en mere drikkeklar Barolo, og dette er en af metoderne. Efter gæring lagres vinen i 9 måneder på store slavonske fade, inden den flaskes og gøres klar til dit middagsbord. Her vil denne duftende eleksir med noter af roser og kirsebær, samt sin frugtighed, krydderier og blide tanniner, gøre middagen endnu mere fornøjelig.
128,00 DKK
pr. fl. v/1